Maximaal rendement met een warmtepomp
De warmtepomp is een duurzame oplossing die erg in trek is vanwege het hoge rendement. Warmtepompen halen warmte uit bronnen als lucht, bodem of grondwater.

Verbeter uw binnenklimaat met een warmtepomp
In principe werkt een warmtepomp net als een koelkast, maar het effect is omgekeerd. Een koelvloeistof wordt rondgepompt in het toestel, waarbij de vloeistof aan de koude kant warmte opneemt en aan de warme kant de warmte afgeeft. Vooral in ruimtes met vloerverwarming kan het voordeel flink oplopen. De systemen sluiten namelijk goed op elkaar aan.

  • Zeer hoog rendement
  • Onderhoudsvrij
  • 50% minder CO2-uitstoot

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een slimme modulerende pomp die samenwerkt met uw (bestaande) HR-ketel of stadsverwarming. De warmtepomp verwarmt uw woning in de winter en zorgt voor verkoeling in de zomer. De warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. Daarvoor maakt het apparaat gebruik van een buiten- en een binnenunit. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt de energie vervolgens toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem

Bespaar energie met een warmtepompboiler

Deze oplossing is vooral interessant voor bedrijven met een verbruik van meer dan 100 liter water per dag. De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp. Een voordeel van de warmtepomp is dat er geen gasinfrastructuur nodig is.

 

Voordelen warmtepompboiler

  • Goed te gebruiken in combinatie met zonnecollectoren
  • Geen gasleiding nodig
  • Forse energiebesparing

© 2017, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden.

Interesse in een warmtepomp?

Weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck

Sluiten