Zonnige toekomst met verlenging huidige subsidieregeling

Lees meer

Zonnige toekomst met verlenging huidige subsidieregeling

Goed nieuws! Het kabinet verlengt de huidige subsidieregeling voor zonnepanelen tot 2023. Het zal je niet verbazen dat we bij Volta Limburg als Servicepartner van Essent blij zijn met deze regeling. Want de regeling zorgt er voor dat het voor consumenten en mkb-ondernemers financieel aantrekkelijk blijft om te investeren in het verduurzamen van hun energieverbruik. En dat past precies in onze visie: wij willen de energietransitie voor onze klanten betaalbaar houden. Zo krijgt iedereen de kans in te stappen in die veranderende wereld van energie.

 

Wist je trouwens dat de eerste vier maanden van 2019 ook zeer gunstig waren voor zonnepanelen? Helaas heeft van alle eengezinswoningen in Nederland slechts 13% zonnepanelen. Zo’n 44% van de huiseigenaren zonder panelen geeft aan dat zij aanschaf ervan overweegt. We hopen dat de verlenging van de huidige regeling deze 44% over de streep trekt!

 

Afbouw van salderen

Pas vanaf 2023 zal ieder huishouden en mkb-bedrijf met zonnepanelen automatisch meegaan met de afbouw van salderen. Wat dat inhoudt? Dat is het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen, in ruil voor het terugleveren aan het net, elk jaar iets minder wordt. Uiteindelijk wordt dat voordeel 0 en ontvang je alleen een vergoeding van je energieleverancier voor de terug geleverde zonnestroom. Dat zal in 2031 het geval zijn.

 

Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden, zal het op de lange termijn ook zonder subsidie financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Meer weten? Lees hier de hele blog van Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent.

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten