Woningisolatie stap één op weg naar lagere energierekening

Lees meer

Nederland heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat zij in 2030 49% minder CO2 moet uitstoten dan 1990. Een grote opgave voor de industrie én de inwoners van Nederland. Willen we minder CO2 uitstoten, dan moet het gasverbruik naar beneden, zo berichtte ook Natuur & Milieu deze week. Hoe verbruikt een consument minder gas, met bijkomend voordeel dat de energierekening hierdoor ook lager uitvalt?

 

Verbruik van gas wordt voor een flink gedeelte bepaald door verwarming: driekwart van het gasverbruik komt door de verwarming van een woning. Is een woning goed geïsoleerd, dan is er minder vermogen nodig om een huis te verwarmen. En dat wordt zichtbaar op de energierekening. Toch zijn drie op de vier woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd.

 

Besparing

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent: “Isolatie is een maatregel richting een duurzame omgeving waar je geen spijt van krijgt: met een relatief kleine investering breng je onder andere je energierekening omlaag én verduurzaam je je huis. Een niet geïsoleerde tussenwoning kan per jaar bijna 1200 m2 gas besparen. Voor wie een hoekwoning, 2 onder 1 kap of vrijstaande woning heeft, zijn de besparing nog veel hoger. Ook in het kader van de door de overheid aangekondigde stijging van de energiebelasting is isolatie het overwegen waard.”

 

Verschillende vormen

Isolatiemaatregelen zijn er in verschillende vormen en maten: o.a. glasisolatie, bodem isolatie, vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie. Deze laatste drie maatregelen hebben een terugverdientijd tussen de vier en negen jaar. Leenders: “Met de isolatie van een schuin dak bespaar je bij een niet geïsoleerde tussenwoning al € 550,- per jaar. De investering heb je dan in gemiddeld 8 jaar terugverdiend. En spouwmuurisolatie geeft bijvoorbeeld hetzelfde rendement als een spaarrekening met 10% rente.”

 

Isolatiepartner

Volta Limburg werkt samen met allround isolatie professional Isoprofs. Ook Isprofrofs is servicepartner van Essent. Zij zijn gerenommeerde isolatiespecialisten met een landelijke dekking. Ze verzorgen adviesgesprekken, brengen offertes uit en vullen de isolatie-werkzaamheden in. Het isolatiemateriaal waar Isoprofs mee werkt is SKG-IKOB gecertificeerd. Samen kunnen we voor vrijwel elke situatie een oplossing aanbieden. Alle inspanningen zijn er dan ook op gericht om uw energierekening te verlagen en uw wooncomfort te verhogen.

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten