Waarom nu een CV-ketel vervangen?

Lees meer

 

 

U beseft het misschien niet altijd, maar een CV-ketel bepaalt voor een groot deel ons wooncomfort. Wanneer uw CV-ketel niet goed werkt zit u immers in de kou en zonder warm water. Wanneer uw huidige CV-ketel vervangen moet worden, wilt u dan ook zeker weten dat u kunt genieten van optimaal wooncomfort.

 

Vervangen oude CV-ketel

Gemiddeld vervangen wij een CV-ketel tussen de 12 en 15 jaar. Als de CV-ketel ouder wordt, neemt de kans op storingen toe. Een nieuwe CV-ketel levert u veel voordeel op. Een nieuwe CV-ketel is veel energiezuiniger, waardoor u flink kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast kunt u door middel van een nieuwe CV-ketel onveilige situaties voorkomen. De nieuwe CV-ketels zijn bovendien voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor u de verwarming overal kunt bedienen met een app op uw smartphone of tablet.

 

Het is belangrijk om de alternatieven goed te overwegen, wanneer u uw huidige CV-ketel wilt vervangen. In de meeste woningen hangt op dit moment nog een CV-ketel op gas. In het Klimaatakkoord is opgenomen dat de uitstoot van broeikasgassen vóór 2030 met 49% gereduceerd moet worden. Het reduceren van gasverbruik gaat op dit moment nog in kleine stapjes en er zijn nog veel stappen nodig om dit doel te bereiken. In de meeste Nederlandse woningen is het op dit moment nog niet mogelijk om aardgasloos te functioneren.

 

Hybride warmtepomp

Wanneer u wilt bijdragen aan een duurzame toekomst, is de hybride warmtepomp een goede aanvulling op uw huidige CV-ketel en een eerste stap die gezet kan worden in de verduurzaming van uw woning. Uw huis wordt hiermee op een duurzame manier verwarmd met minder aardgas. De hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel op gas en is een goede tussenstap naar een ‘vol-elektrisch’ huis. Op koude dagen springt de gasketel bij om extra warmte en warm water te leveren. Zo zit u nooit in de kou. Hiermee daalt uw CO2-uitstoot voor verwarming en warm water met zo’n 35 procent. Hiermee gaan niet alleen uw energiekosten omlaag, momenteel ontvangt u ook subsidie bij aanschaf van een warmtepomp. Dit maakt het voor u interessant om juist nu een hybride warmtepomp aan te schaffen.

 

Overstap duurzame energie

De ontwikkelingen in de branche en in technieken zijn inmiddels zo ver dat het relatief eenvoudig is om de stap naar nieuwe duurzame energie te zetten. Door de duurzame alternatieven voor verwarmen aan te vullen met energiebesparende producten, zoals isolatie, ledverlichting, zonnepanelen en warmtepompen, om duurzame opwekking mogelijk te maken, is een duurzamer en energiezuinig leven mogelijk voor iedereen. Hiermee zorgen we ervoor dat onze positieve bijdrage aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen nog groter wordt.

 

Uw mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Volta Limburg u kan bieden? Onze adviseurs geven u graag een passend advies. Vraag via onze website direct een gratis online offerte aan voor een nieuwe CV-ketel en ontvang deze binnen 24 uur. Wilt u yw huidige CV-ketel aanvullen met een hybride warmtepomp? Ga dan naar onze website voor meer informatie.

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten