< Terug naar nieuws

 

Volta Limburg wint Europese aanbesteding zonnepanelen project Gemeente Eijsden-Margraten

Volta Limburg heeft de aanbesteding als service provider zonnepanelen voor 300 huishoudens in de Gemeente Eijsden-Margraten gewonnen. 5 bedrijven schreven zich in voor deze aanbesteding. Na controle op volledigheid van het voldoen aan de eisen bleven er 2 bedrijven over. Zij zijn vervolgens door de beoordelingscommissie onafhankelijk beoordeeld. Volta Limburg won de aanbesteding op kwaliteit.

 

Samengevat heeft Volta Limburg als voordeel dat zij ons ontzorgen en dat de klant laagdrempelig wordt benaderd. Ook is in het Plan van aanpak het gehele proces op detailniveau uitgewerkt dat voor ons meer zekerheden biedt” aldus het college van Burgemeester en Wethouders.

 

Duurzame energie

Met het project beoogt de Gemeente Eijsden-Margraten het gebruik van zonne-energie bij haar inwoners te stimuleren. Burgers kunnen met geringe financiële mogelijkheden in staat worden gesteld te participeren in dit duurzaamheidsinitiatief en besparen persoonlijk op hun energiekosten. Zij kunnen gedurende 15 jaar een vast bedrag aan de Gemeente ‘aflossen’. In ruil hiervoor wordt een zonnepanelen-installatie geplaatst, die de kosten op elektriciteitsverbruik ingrijpend reduceert, waardoor vanaf het eerste jaar al een financieel voordeel voor de deelnemer ontstaat. Na 15 jaar is de deelnemer vrij van aflossingen en profiteert hij maximaal van het financieel voordeel dat zonnepanelen opleveren. Tevens zorgt dit project ervoor dat op termijn net zoveel duurzame energie zal worden geproduceerd als verbruikt door de Openbare Verlichting in de Gemeente.

 

Totale ontzorging

Volta Limburg zal binnen het project als totaal ontzorgende service provider optreden; van ondersteunende adviseur, via projectbegeleiding, de financiële verwerking tot betrokken nazorg in samenwerking met erkend zonne-specialist Eco-Pro. Volta Limburg regelt bijna alles. Een minimale inspanning vanuit de burger levert niet alleen besparing op energiekosten op, de woning wordt energiezuiniger en krijgt daardoor een beter energielabel, dus een belangrijke meerwaarde voor de bewoner.

 

Vorig jaar werd na een openbare aanbestedingsprocedure ook het ‘Zonnepanalen-project’ van de Gemeente Landgraaf aan Volta Limburg gegund. De twee aanbestedingen passen goed binnen de vernieuwing van de bedrijfsmissie van Volta Limburg, directeur Marcel Michiels: “De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Sterker nog, wij willen de kopgroep zijn die in Limburg de koers bepaalt. Dat betekent voorop lopen in het creëren van duurzame oplossingen als basis voor een aangenaam leefklimaat. Maar ook durven te veranderen om innovatief en duurzaam de uitputting van traditionele energiebronnen om te zetten in alternatieve energieoplossing. Met als resultaat groener wonen, werken en leven tegen minder kosten.”

 

Begin 2016 gaat het zonnepanelen project van start. In de loop van het nieuwe jaar volgen informatieavonden voor geïnteresseerden. Vragen kan men nu al mailen naar info@eijsden-margraten.nl onder vermelding van ‘project zonnepanelen op koers’. 

 

< Terug naar Nieuws

 

Nieuwsbrief van Volta Limburg

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
E-mailadres*

Volta Limburg verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in onze privacy statement.

U kunt ons ook bellen of mailen

U kunt ons ook bellen of mailen

We zijn op werkdagen van 08:00 - 17:30 uur, en op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur, te bereiken via 088 027 8888, of via klantenservice@voltalimburg.nl.

(088-nummer: lokaal tarief)

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten