Volta Limburg neemt Willems klimaat- en koudetechniek in Beek over

Lees meer

Volta Limburg neemt Willems klimaat- en koudetechniek over

Uitbreiding productassortiment van Volta Limburg op klimaat gebied  

 

Vanaf 1 januari 2020 heeft Volta Limburg Willems klimaat- en koudetechniek uit Beek overgenomen. Willems heeft bijna 50 jaar ervaring in de klimaat- en koudetechniek, zowel in de particuliere als in de zakelijke markt. Deze aandelen-overname past goed bij de ambitie van Volta Limburg om haar activiteiten op het gebied van comfort en verduurzaming steeds verder uit te breiden.

 
Hogere dekkingsgraad in Limburg

De overname van Willems Koeltechniek bv is een logische vervolgstap op de uitbreiding van het productassortiment van Volta Limburg. Met haar locatie in Beek en het bijbehorend netwerk in Limburg zorgt Willems voor een vergroting van het marktaandeel in de verduurzamingsbranche, bij particulieren, woningbouwcoöperaties en in de zakelijke markt. Willems Koeltechniek zal met behoud van de eigen bedrijfs-identiteit (kwaliteit en service) opgenomen worden in de Volta Limburg organisatie en cultuur, maar op haar huidige locatie actief blijven.


Installateur met toegevoegde waarde

De installatiecapaciteit en know-how van Willems is een toegevoegde waarde voor Volta Limburg en een natuurlijke aanvulling op de installatiecapaciteit bij Fraku Venlo, welke in juli 2019 is overgenomen. Naast de bestaande expertise van Volta Limburg op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, ventilatie en CV-ketels biedt Willems projectmatige klimaat- en koudetechniek expertise voor duurzame installaties. Dit completeert het palet aan duurzame diensten van Volta Limburg.


Marcel Michiels, directeur Volta Limburg, laat weten: “Volta Limburg kiest bewust voor deze volgende strategische overname. Hiermee kunnen we de klant zo optimaal mogelijk voorzien van een totaalpakket van duurzame energie-oplossingen. Daarnaast ontsluiten wij met Willems Koeltechniek erbij ook de MKB markt in Limburg en dat is een belangrijke aanvulling op de huidige activiteiten van Volta Limburg die sterk B2C georiënteerd zijn.”
 

Michel Blanken, Bedrijfsleider van Willems Koeltechniek, vertelt over de overname: “We zijn verheugd dat Willems koeltechniek na bijna 50 jaar zelfstandige bedrijfsvoering (Nr1 in Airco en Klimaat) in Zuid-Nederland, toetreedt tot een volledige keten waarin verduurzaming, kwaliteit, comfort en klanten centraal staan. Door deze strategische en geplande samenwerking met de overige Volta Limburg bedrijven kunnen wij onze klanten een totaaloplossing bieden wat uniek is in dit marktsegment. Met meer dan 150 jaar gecombineerde installatie- en service ervaring hebben wij letterlijk alle kennis in eigen huis om nu en in de toekomst het verschil te maken.”

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten