Volta Limburg neemt installatiebedrijf Fraku in Venlo over

Lees meer

Volta Limburg neemt installatiebedrijf Fraku over

Uitbreiding product assortiment van Volta Limburg met warmte- en koeltechniek  

 

Vanaf 1 juli 2019 neemt Volta Limburg installatiebedrijf Fraku uit Venlo over. Fraku heeft meer dan 75 jaar ervaring in de koel- en warmte techniek, zowel in de particuliere als in de zakelijke markt. Deze overname past goed bij de ambitie van Volta Limburg om haar activiteiten op het gebied van verduurzaming steeds verder uit te breiden.

 
Hogere dekkingsgraad in Limburg

De overname van Fraku is een logische vervolgstap op de overname van JTS Energietechniek in 2017. Met haar locatie in Venlo en het bijbehorend netwerk in Noord-Limburg zorgt Fraku voor een vergroting van het marktaandeel in de verduurzamingsbranche. Daarnaast worden de bestaande onderhouds-, service- en vervangingscontracten overgenomen, bij particulieren, woningbouwcoöperaties en in de zakelijke markt. Fraku zal in de toekomst volledig geïntegreerd worden in de Volta Limburg organisatie en cultuur, maar op haar huidige locatie actief blijven.


Installateur met toegevoegde waarde

De installatiecapaciteit en know-how van Fraku is een toegevoegde waarde voor Volta Limburg. Naast de bestaande expertise van Volta Limburg op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, ventilatie en CV-ketels biedt Fraku projectmatige engineerings- en installatiecapaciteit voor duurzame klimaatinstallaties. Er wordt voldoende schaalgrootte geboden met de kennis en projectmatige ervaring rondom warmtepomp- en ventilatie-installaties en comfortabele koeling. Dit completeert het palet aan duurzame diensten van Volta Limburg.


Marcel Michiels, directeur Volta Limburg, laat weten: “Volta Limburg kiest bewust voor deze volgende strategische overname. Hiermee kunnen we de klant zo optimaal mogelijk voorzien van een totaalpakket van duurzame energie-oplossingen”.
 

Frans Kuijpers, directeur-eigenaar van Fraku Venlo vertelt over de overname: “Op het moment dat Volta Limburg interesse toonde in ons bedrijf was dat voor mij, gezien mijn leeftijd en gebrek aan een opvolging, het juiste moment om de keuze te maken om ons 75- jarige familiebedrijf over te gaan dragen. Volta Limburg is een solide en stabiele partner. De combinatie van Volta Limburg en Fraku biedt met de huidige energietransitie veel positieve mogelijkheden voor nu en voor in de toekomst. We zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet”.

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten