Volta Limburg en Essent helpen woningcorporaties woningen verduurzamen

Lees meer

Volta Limburg en Essent helpen woningcorporaties woningen verduurzamen

Volta Limburg en Essent hebben de handen ineengeslagen om sociale huurwoningen te verduurzamen. Daarom hebben wij de energiemonitoringstool Wooneffect ontwikkeld.

 

Met Wooneffect helpen we woningcorporaties stap voor stap hun woningvoorraad verduurzamen. In het Energieakkoord is afgesproken dat huizen van woningcorporaties dit jaar gemiddeld energielabel B moeten hebben. Doel is dat uiterlijk in 2050 de ruim twee miljoen woningen van woningcorporaties CO2-neutraal zijn.

 

Inzichtelijk en concreet
Via Wooneffect helpen Volta Limburg en Essent de grote verduurzamingsopgave van corporaties inzichtelijk en concreter te maken. We bieden isolatieoplossingen, mechanische ventilatie, verwarmingsoplossingen, service & onderhoud, zonne-energietoepassingen en slimme oplossingen als energiemonitoring en apparaat-inzicht. Wooneffect wordt ingepast in de voor woningcorporaties vertrouwde werkprocessen en op logische momenten, zoals een verhuizing.

 

Test
Op dit moment worden bij een aantal projecten de Wooneffect-energiemonitoringstool getest. Door het monitoren van energiestromen en installaties krijgen woningcorporaties inzicht in het functioneren van warmtepompen en kunnen zij bewoners slim adviseren over hun energieverbruik. Daarnaast krijgen woningcorporaties inzicht in de CO2-uitstoot van hun complexen.

André Langemeijer, accountmanager bij Volta Limburg: “Inmiddels hebben we met diverse woningcorporaties veel ervaring opgedaan. Wij hebben met woningcorporatie Zaam Wonen in Stein vijfhonderd woningen van label D/E/F naar A/B verduurzaamd. Op deze manier geven we concreet invulling aan onze ambitie om iedereen stap voor stap mee te nemen in de energietransitie.”

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten