< Terug naar nieuws

 

Overname van zon-PV bedrijf Eco Pro door Volta Limburg succesvol afgerond

Volta Limburg heeft met ingang van 1 maart 2016 zon-PV bedrijf Eco Pro overgenomen. De overname van de dienstverlener op het gebied van zonne-energie past in de groeistrategie van Volta Limburg als totaal-ontzorger voor de particuliere - als ook de zakelijke markt op het gebied van duurzame oplossingen in de woon- en werkomgeving.

 

Eco Pro is sinds 2007 uitgegroeid van een eenmanszaak, tot een van de grotere zonnepanelenleveranciers van Nederland met een team van 25 medewerkers. Volta Limburg neemt zowel het klantenbestand als het personeel over. Oprichter en eigenaar Hans Schoenmakers blijft verantwoordelijk voor de verdere groei van het bedrijf.

 

Totaalleverancier

Hans Schoenmakers over de overname: "Eco Pro ontwerpt, levert en installeert zonnestroom-installaties. Het grootste deel van de installaties werd aangelegd buiten Limburg, terwijl levering, installatie en service beter geregeld kan worden binnen de eigen regio. Vanuit dat oogpunt zijn wij in eerste instantie op zoek gegaan naar een strategische partner met een groot bereik in Limburg met dezelfde kernwaarden op het gebied van kwaliteit en service. Al snel kwam ik uit bij Volta Limburg en was er vanaf het eerste moment een positieve klik. Samen werden we enthousiast van de voordelen die wij klanten kunnen bieden door gebruik te maken van elkaars sterke punten. Klanten willen in de toekomst bijvoorbeeld niet alleen hun eigen zonnestroom opwekken, maar ook warm water met een zonneboiler die op de CV installatie moet worden aangesloten. Het is dan wenselijk dat alle expertise uit één hand komt. Door nu als één bedrijf verder te gaan, kunnen wij klanten ook in de toekomst de beste oplossingen blijven bieden.

 

Eco Pro is geen onbekende voor Volta Limburg. Eerder al maakten zij gebruik van de kennis en expertise van deze zonnespecialist. “Wij zijn zeer onder de indruk van de professionaliteit van Eco Pro alsmede het nagestreefde kwaliteitsniveau. Daarom past deze overname perfect in onze strategische koers voor de toekomst om onze positie als totaalaanbieder van duurzame oplossingen in woon- en werkomgeving nog meer gestalte te geven”, aldus Marcel Michiels, algemeen directeur van Volta Limburg.

 

Vorig jaar won Volta Limburg de opdracht voor het zonnepanelenproject voor de Gemeente Landgraaf. Dit jaar werd ook de Europese aanbesteding zonnepanelenproject Gemeente Eijsden-Margraten aan Volta Limburg gegund. Met deze strategische overname verstevigt Volta Limburg haar positie op de zonnepanelen markt en geeft zij invulling aan haar ambities op dit terrein.

 

Volta Solar

Eco Pro blijft gehuisvest in Voerendaal en zal per 1 juli onder de merknaam Volta Solar de markt betreden. De periode van 1 maart tot 1 juli wordt benut om de integratie van beide bedrijven te realiseren.

 

< Terug naar Nieuws

 

Nieuwsbrief van Volta Limburg

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
E-mailadres*

Volta Limburg verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in onze privacy statement.

U kunt ons ook bellen of mailen

U kunt ons ook bellen of mailen

We zijn op werkdagen van 08:00 - 17:30 uur, en op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur, te bereiken via 088 027 8888, of via klantenservice@voltalimburg.nl.

(088-nummer: lokaal tarief)

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten