Optimaal profiteren van zonne-energie

Lees meer

De zon is een onuitputtelijke bron van schone energie, waarmee u fors kunt besparen op uw energielasten. Door de technische ontwikkelingen van de laatste decennia, wordt het mogelijk om de zon als onuitputtelijke energiebron te gebruiken. De populariteit van deze energiebron stijgt. In de afgelopen 2,5 jaar werd 2/3 van geïnstalleerde zonnepanelen geïnstalleerd.

 

Werking zonnepanelen

Een zonnepaneel is een verzameling van een aantal zonnecellen. Om het zonlicht om te zetten naar elektriciteit, en vervolgens te gebruiken, zijn er verschillende componenten nodig. Deze componenten zijn zonnepanelen, een omvormer, een montagesysteem en de bekabeling. Samen vormen zij de zonnepaneleninstallatie. Bij het omzetten van gelijkstroom van de zonnepanelen naar wisselstroom voor het elektriciteitsnet, houdt de omvormer ook rekening met het synchroon lopen van de wisselstroom en de stroom van het net. De panelen absorberen uit diffuus of gereflecteerd licht nog steeds energie. Daardoor wekken de zonnepanelen ook op bewolkte dagen energie op.

 

Wat levert het op?

De opbrengst van zonnepanelen wordt in KiloWatt uur (kWh) berekend. Het vermogen van een zonnepaneel wordt weergegeven in Wattpiek. Wattpiek is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren. Natuurlijk levert een zonnepaneel niet zoveel kWh als aan Wattpiek is aangegeven. Dit heeft met een aantal factoren te maken zoals de plaatsing van de panelen, maar ook het aantal zonuren. Onze ervaring leert dat u afhankelijk van de exacte condities, tussen de 80% en 95% opwekt in kWh’s ten opzichte van het totaal aantal Wattpiek.

 

Dakcheck

Uw verbruik en gezinssituatie, zijn factoren die bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. De afmeting van een zonnepaneel is ongeveer 1,65 bij 1 meter. Wij adviseren een ruimte van 20 centimeter tussen de zonnepanelen en de dakrand geadviseerd. Voor zonnepanelen op een plat dak achter elkaar heeft u meer ruimte nodig, om slagschaduw van de panelen zelf te voorkomen.

 

U kunt gebruik maken van onze gratis dakcheck. Met speciale software kunnen wij uw dak van bovenaf beoordelen en de aanwezigheid van eventuele schaduw inzien. Onze adviseurs van Volta Solar berekenen vervolgens hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen en hoe ze geplaatst kunnen worden. Vervolgens ontvangt u een persoonlijk advies inclusief besparing en terugverdientijd. Wij kunnen ook altijd langskomen voor een extra check.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze zonnepanelen? Dan helpen wij u graag verder. Ga naar onze website en vul uw gegevens in. U ontvangt dan binnen drie werkdagen een persoonlijk advies inclusief besparing en terugverdientijd van een van de Volta Solar adviseurs.

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten