Nationale CV-ketel Testdag

Lees meer

Op 25 september is het Nationale CV-ketel Testdag. Traditioneel is dit de dag van de start van het stookseizoen. Pas op de koude dagen die eraan komen, gaat de CV-ketel weer werken en ontdekt u eventuele storingen. Het is belangrijk om juist voor de koude periode uw CV-ketel te testen, zodat u er in de winter warmpjes bijzit. Doet u ook mee met de Nationale CV-ketel Testdag?

 

Drie stappen

Met deze drie eenvoudige stappen komt u er snel achter of uw CV-ketel naar behoren functioneert en tijdens de winter zijn werk goed kan uitvoeren. Zo bent u nog op tijd om eventuele storingen en defecten te laten repareren door onze monteurs.

1. Draai drie radiatoren helemaal open.

2. Zet de thermostaat op 25 graden.

3. Laat de thermostaat minstens een half uur op 25 graden staan.

 

Wanneer uw woning goed warm wordt bij het uitvoeren van de bovengenoemde stappen, dan werkt uw CV-installatie naar behoren en hoeft u zich nergens zorgen om te maken. Warmt uw woning niet op? Dan is er wellicht iets niet in orde. U kunt dan contact opnemen met onze klantenservice. In de meeste gevallen kunnen zij u verder helpen of komt er een service-monteur langs om de situatie te bekijken.

 

Bijvullen en ontluchten

Indien een radiator niet goed warm wordt, hoeft dit niet direct te betekenen dat hij niet meer werkt. Vaak is de waterdruk te laag, waardoor deze problemen ontstaan. U kunt dit controleren op de display van uw CV-ketel. Een ander voorkomend probleem is dat de radiator onvoldoende ontlucht is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer u uw CV-ketel recent heeft bijgevuld. In onze handige video's leggen wij u uit, hoe u uw CV-ketel kunt bijvullen en ontluchten.

 

Meer informatie

Heeft u uw CV-ketel getest en bent u tot de conclusie gekomen dat deze niet naar behoren functioneert? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen u verder helpen en een afspraak met een van onze service-monteurs inplannen.

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten