Investeringssubsidie duurzame energie

Lees meer

De overheid heeft besloten dat in 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. Bent u van plan om te investeren in de verduurzaming van uw huis? U kunt dan kiezen om uw oude CV-ketel bijvoorbeeld te vervangen of combineren met een zonneboiler of warmtepomp. Bij aanschaf van een zonneboiler of hybride warmtepomp kunt u subsidie aanvragen. Bijna de helft van de energiekosten bestaat uit kosten voor verwarming en een tiende voor warm water. Door een zonneboiler of warmtepomp aan te schaffen, kunt u een bijdrage leveren aan het klimaat en uw portemonnee.

 

De Investeringssubsidie duurzame energie

De overheid wil duurzame energie stimuleren. Wanneer u zelf duurzame energie wilt opwekken, kunt u via een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken, financiële ondersteuning krijgen. Door middel van een warmtepomp of zonneboiler kunt u uw bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Jaarlijks wordt een subsidiebudget door de overheid vastgesteld. Voor 2020 heeft de overheid een bedrag van €100 miljoen beschikbaar gesteld. U kunt de subsidie aanvragen nadat u het apparaat heeft gekocht. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) loopt tot en met 31 december 2020.

 

Zonneboiler

Door een zonneboiler wordt water verwarmd met de warmte van de zon. De zonneboiler werkt samen met een zonnecollector en zorgt zo voor zonne-energie. In de zomer zorgt de zonneboiler voor bijna al uw warm water. In de winter lukt dit niet, maar zorgt de combi-ketel of warmtepomp voor warm water. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een warme douche. Bij aanschaf van een zonneboiler komt u in aanmerking voor een subsidie. Dit bedrag is afhankelijk van de jaaropbrengst. De subsidie voor zonneboilers ligt verschilt van enkele tientjes tot maximaal €2.700,-.

 

Overheidssubsidie warmtepomp

De warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om uw huis en het water in uw badkamer en keuken te verwarmen. Door middel van de warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht of uit de warme ventilatielucht gehaald en wordt een bruikbare temperatuur geproduceerd. Ook wanneer u een warmtepomp aanschaft, kunt u een subsidie aanvragen welke kan variëren van €1.500 tot wel €1.800,-. Dit is afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. Het type warmtepomp dat u aanschaft, is sterk afhankelijk van het type woning, uw CV-ketel en persoonlijke wensen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw vakantiegeld te verdubbelen, door te investeren in de verduurzaming van uw woning? Ga dan naar onze website en vraag gratis informatie aan over onze warmtepompen of de zonneboilers van Volta Solar.

 

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten