Handige weetjes voor een energiezuinige woning

Lees meer

 

 

Heeft u wel eens een onverklaarbaar hoge energierekening? Waarschijnlijk heeft u grote energieverbruikers in huis, zonder dat u dit beseft. Door goed hierop te letten, kunt u veel geld besparen op uw energiekosten en deze besteden aan leuke dingen. Bij onze dagelijkse bezigheden maken we veel gebruik van energie. Vaak hebben we dit eigenlijk niet door. Zo gebruikt u bijvoorbeeld energie bij het koken, voor een warme douche of om uw telefoon op te laden. Bij het doorspoelen van het toilet wordt geen energie verbruikt.

 

Hoe kunt u besparen?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op uw energiekosten. Gemiddeld douchen we in Nederland 9 minuten per keer, terwijl dit niet nodig is. Door dit terug te brengen naar 5 minuten, bespaart u gemiddeld ruim 16.000 m2 warm water en 90 m3 gas per huishouden. Dit levert u een jaarlijkse besparing van 80 euro op uw energierekening. Bovendien kunt u bijdragen aan een beter milieu. Een ander voorbeeld is de energie die uw plasma tv verbruikt. Wanneer uw plasma tv 12 uur per dag aanstaat, betaalt u jaarlijks meer dan 200 euro aan energiekosten. Door dit aantal terug te draaien, kunt u dus veel geld besparen. Ook met onze producten kunt u besparen op uw energiekosten. Wij zetten graag een aantal besparing voor u op een rijtje.

 

Nest thermostaat

Met een slimme thermostaat regelt u de verwarming in huis hoe en waar u ook maar wilt. Slimme thermostaten zijn namelijk op afstand bedienbaar via wifi. Daarnaast hebben slimme thermostaten handige functies waarmee het verwarmen van uw huis efficiënter en aangenamer wordt. Zo leren slimme thermostaten uw ritme, zodat uw huis altijd een aangename temperatuur heeft als u thuiskomt. Door middel van deze inzichten kunt u op een eenvoudige manier energie besparen.

 

Het is belangrijk dat u actief met de thermostaat van Nest aan de slag gaat, om zo het meeste te kunnen besparen. Hoeveel u uiteindelijk gaat besparen, ligt helemaal aan hoe u de Nest thermostaat gebruikt en programmeert. Gemiddeld kunt u tussen de 12 tot 20 procent aan energie besparen, wanneer u actief met de thermostaat bezig bent. Actief met de thermostaat bezig zijn, betekent dat u deze goed programmeert volgens uw leef ritme en de maandelijkse energierapporten ter harte neemt. Het loont dus altijd om een zelfdenkende en zelflerende thermostaat in huis te halen.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Nest thermostaat? Bij Volta Limburg kunt u een Nest thermostaat aanschaffen. Wij installeren en monteren de thermostaat dan kosteloos in vier simpele stappen. Voor meer handige weetjes, kunt u meespelen met onze Watt is Waar Bespaarquiz. Zo blijft u op de hoogte van alle feiten rondom duurzaamheid en energiebesparing.

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten