Gemeente Eijsden-Margraten kiest opnieuw voor Volta Limburg

Volta Limburg heeft de openbare Europese aanbesteding ‘Service Provider PV installaties Eijsden-Margraten’ gewonnen. Hiermee wordt Volta Limburg opnieuw de samenwerkingspartner van de gemeente Eijsden-Margraten voor het leveren van zonnepanelen.

 

Succesvolle samenwerking

Al sinds 2016 voert de gemeente het project Zorgeloos Zonnepanelen uit, in samenwerking met Volta Limburg. In dit project heeft de gemeente inmiddels aan huishoudens in Eijsden-Margraten ruim € 4 miljoen aan leningen verstrekt voor het aanleggen van zonnepanelen. Deze succesvolle samenwerking met Volta Limburg wordt nu voortgezet. 

 

Wij zijn verheugd dat gemeente Eijsden-Margraten ons weer als Service Provider PV installaties heeft gekozen. Wij kijken terug op een mooie samenwerking waarbij wij diverse zonnepanelen installaties hebben mogen opleveren en kijken vooral uit naar het realiseren van een nog duurzamer Eijsden-Margraten”, aldus Marcel Michiels, directeur Volta Limburg.

 

Voordelig verduurzamen met Zorgeloos Zonnepanelen

Het project Zorgeloos Zonnepanelen levert een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van woningen, verenigingslokalen en bedrijfspanden. Gemeente Eijsden-Margraten helpt met dit project om zo veel mogelijk energieneutraal te worden, zonder grote investering. De gemeente verstrekt leningen tegen een laag rentepercentage. Bovendien vindt ontzorging plaats, bijvoorbeeld in het aanvragen van BTW teruggave op de aanlegkosten van een PV installatie. Naast Volta Limburg zijn daarom ook Jacq. Linssen BTW advies en Lux Park Energie Systemen belangrijke samenwerkingspartners van de gemeente in dit project.

 

De landelijke overheid zet vooral in op subsidies voor verduurzaming van woningen en bedrijfspanden. Als gemeente verstrekken wij aanvullend leningen tegen 1% rente. Hierdoor krijgen meer inwoners, verenigingen, stichtingen en bedrijven de kans om hun eigen woning of pand te verduurzamen”, aldus wethouder Jos Custers.

 

Volta Limburg regelt het aanleggen van de zonnepanelen en verzorgt 15 jaar het onderhoud. Als je een lening overeenkomst met de gemeente sluit, kun je de aflossing van de lening betalen uit een besparing op de energierekening. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.eijsden-margraten.nl/zorgelooszonnepanelen

 

Heeft u interesse in andere energiebesparende maatregelen voor uw woning? Denk hierbij aan een hybride warmtepomp, isolatie of ventilatie? Ook voor deze maatregelen biedt de gemeente een aantrekkelijke lening, waarvan particuliere woningeigenaren gebruik kunnen maken. Op deze manier maken wij verduurzaming voor iedere inwoner mogelijk. Kijk op: https://www.eijsden-margraten.nl/plusjehuis

Marcel Michiels (directeur Volta Limburg) en Jos Custers (wethouder Duurzaamheid, gemeente Eijsden-Margraten). 

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten