Extra lening energiebesparing

Lees meer

Bent u van plan om een nieuw huis te kopen of wilt u investeren in uw huidige woning? Dan heeft u de mogelijkheid om een extra lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen. Zo kunt u uw nieuwe- of bestaande woning direct verduurzamen! Dit kan via het Nationaal Energiebespaarfonds, maar ook een aantal banken bieden u deze mogelijkheid.

 

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende maatregelen in uw woning te kunnen financieren. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is aangewezen als uitvoeringsorganisatie en bemiddelaar van dit fonds. U als particuliere huiseigenaar of als Vereniging van Eigenaren kunt rechtstreeks contact opnemen met SVn. Het Nationaal Energiebespaarfonds stelt €300 miljoen beschikbaar, dat is gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank.

 

Energiebesparende maatregelen

Er zijn een aantal maatregelen waarvoor u een Energiebespaarlening kunt afsluiten. Een aantal mogelijke maatregelen die Volta Limburg aanbiedt zijn dak-, spouwmuur- en vloerisolatie, een zuinige cv-ketel of warmtepomp en een zonneboiler. Ook heeft u de mogelijkheid om de lening te gebruiken voor zonnepanelen, echter kunt u hier niet het totaalbedrag van de lening voor gebruiken.

 

De lening kan gebruikt worden voor meerdere maatregelen, bijvoorbeeld voor een zonneboiler én zonnepanelen. Het bedrag dat u kunt lenen ligt tussen de €2.500 en €25.000 en is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer u uw huis zeer energiezuinig wilt inrichten, kan de lening verhoogd worden tot maximaal €50.000.

 

PlusJeHuis

Wilt u weten met welke maatregelen u op uw energierekening kunt besparen en zo meer geld overhoudt voor leuke dingen? Dan kunt u gebruik maken van PlusJeHuis, één plan om uw woning energiezuiniger te maken.

 

Bron: Nationaal Energiebespaarfonds

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten