Besparen door regelmatig onderhoud

Lees meer

Wilt u extra geld besparen op onvoorziene kosten? Zorg er dan voor dat u uw ketel goed onderhoudt en op tijd een periodieke onderhoudsbeurt inplant. Regelmatig onderhoud en de juiste instellingen helpen u veilig en zuiniger te stoken.

 

Voorkomen onnodig gasvebruik

Een CV-ketel is een ingewikkelde installatie waarin gas, water, elektriciteit en lucht samenkomen. Bovendien stoot de CV-ketel, door het verbranden van gas, rookgassen uit. Onderdelen van een CV-ketel kunnen verroesten of verslijten of verkeerd ingesteld zijn. Dit zorgt voor onnodig gasverbruik of onverwachte storingen en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Door uw CV-ketel regelmatig te laten onderhouden, verkleint u het risico op defecten, bespaart u energie en functioneert uw CV-ketel veilig.

 

Onderhoudsbeurt

Tijdens een periodieke onderhoudsbeurt wordt de CV-ketel helemaal nagekeken, schoongemaakt en opnieuw afgesteld. Eerst wordt de werking van de CV-ketel gecontroleerd. Vervolgens wordt, wanneer nodig, water bijgevuld en ontlucht. Onderdelen van de CV-ketel, zoals de brander, ventilator, warmtewisselaar en sifon worden nagekeken en schoongemaakt indien er sprake is van vervuiling. Daarna wordt de CV-ketel getoetst op diverse veiligheidseisen. Daarbij moet u denken aan controle van de gasaansluiting, het afvoerkanaal en alle beveiligingen. Voor extra veiligheid voert onze gecertificeerde monteur een rookgasanalyse uit.

 

Soorten onderhoud

Volta Limburg biedt twee soorten onderhoud aan. Wij bieden u de mogelijkheid om een onderhoudsabonnement op maat af te sluiten. Zo heeft u de zekerheid wanneer er iets en krijgt u snelle hulp bij storing. Wanneer u geen onderhoudsabonnement bij ons heeft afgesloten, kunt u toch gebruik maken van onze diensten. Bij een eenmalige onderhoudsbeurt komt één van onze monteurs bij u langs om uw toestel te controleren en onderhouden. Er wordt geadviseerd om minimaal één keer per 24 maanden een onderhoudsbeurt aan uw toestel te laten uitvoeren. Op dit moment is eenmalig onderhoud helaas niet mogelijk. 

 

Meer informatie

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden, kunt u kijken op onze website. Hier kunt u direct een abonnement op maat afsluiten of een eenmalige onderhoudsbeurt inplannen.

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten