Begin bij de basis met goede isolatie

Lees meer

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een lager energieverbruik. Door goede isolatie wordt de warmte in de winter langer vastgehouden binnen de woning. In de zomer zorgt isolatie, bijvoorbeeld een goed geïsoleerd dak of spouwmuren, dat de warmte buiten blijft. Goede isolatie zorgt niet alleen voor een verlaging van uw energierekening, maar ook voor meer wooncomfort.

 

Wist u dat zo’n 75% van uw gasverbruik opgaat aan het verwarmen van uw woning? U beseft het misschien niet, maar wanneer een woning niet goed geïsoleerd is, verdwijnt veel warmte onnodig naar buiten. De verwarming moet dan veel meer moeite doen om het huis te verwarmen. Dit zorgt voor extra energie, waar u wel voor moet betalen. Dit zorgt natuurlijk voor verspilling, die wij graag voorkomen.

 

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest rendabele manier om honderden euro’s op uw energiekosten te besparen. Verder levert het na-isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur direct een comfortverbetering op. Veel woningen die na 1920 zijn gebouwd hebben ruimte tussen de binnen- en buitenmuur die gevuld werd met spouw. Vóór 1976 werd de spouw niet standaard met isolatiemateriaal gevuld. Door spouwmuurisolatie wordt de spouw gevuld met sterk isolerend materiaal, waardoor warmte niet onnodig naar buiten verdwijnt. Hiermee kunt u veel besparen en bijdragen aan een beter milieu. Uw woning is veel sneller op temperatuur en zo kunt u genieten van meer wooncomfort. U heeft de kosten van spouwmuurisolatie al binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend.

 

Overige isolatie

Naast spouwmuurisolatie kunt u ook kiezen voor dak-, gevel- of vloerisolatie om uw wooncomfort te optimaliseren. Wanneer u geen dakisolatie heeft, kan tot 26% van de warmte ontsnappen. Bij geen vloerisolatie is dit 10 tot 15%. Wij werken samen met Isoprofs, waardoor we voor vrijwel elke situatie een oplossing kunnen bieden. Uw woning kan binnen één dag geïsoleerd  worden door onze vakkundige gecertificeerde isolatiepartner.

 

Meer informatie

U heeft kunnen lezen dat woningisolatie  zorgt voor meer wooncomfort, een beter klimaat en een lagere spaarrekening. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die passen bij uw woning? Kijk op onze website voor meer informatie.

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten