< Terug naar Nieuws

 

Volta Limburg wint grootse Europese aanbesteding zonnepanelen project Parkstad

Volta Limburg heeft de aanbesteding als serviceprovider zonnepanelen voor 7.250 huishoudens in de Gemeente Parkstad gewonnen. Het project is het eerste uit het beleid- en uitvoeringsprogramma Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) en moet de opmaat zijn naar een energie neutrale regio in 2040. De woningen worden in totaal voorzien van 101.500 panelen met een totale investering van 45,3 miljoen euro. Het Parkstad-project is voor zover bekend veruit het grootste project voor particulieren in Nederland.

 

In de herfst van 2015 besloten acht gemeenten om via de stadsregio Parkstad Limburg gezamenlijk en in één project navolging te geven aan het succesvolle zonnepanelenproject van de gemeente Landgraaf. In februari dit jaar werd door Parkstad Limburg een Europese aanbesteding volgens de openbare procedure opgestart voor een servicepartner. Hiermee nemen de gemeenten niet alleen initiatief maar ook verantwoordelijkheid als het gaat om klimaatverandering en energietransitie.

 

Om het project aantrekkelijk en toegankelijk te maken, verstrekt de gemeente aan de burger een laagrentende lening en wordt alles voor deze geregeld, vijftien jaar lang. Dit kan alles en voor alle partijen met gesloten beurzen gebeuren. Het uitgeleende geld van de gemeente komt via maandelijkse aflossing uiteindelijk terug; de burger betaalt de aflossing uit de besparing op de energierekening.

 

Dit project laat bij uitstek zien dat energietransitie met weinig middelen tot een grote economische impuls kan leiden. Na een uiterst zorgvuldige behandeling en beoordeling van de inschrijvingen en de ervaring vanuit de zonnepanelen project in de gemeente Landgraaf en gemeente Eijsden-Margraten is gebleken dat Volta Limburg de meest voordelige inschrijving heeft gedaan.” Aldus Parkstad-Limburg.

 

Totale ontzorging

Volta Limburg zal binnen het project als totaal ontzorgende serviceprovider optreden; van ondersteunende adviseur, via projectbegeleiding, de financiële verwerking tot betrokken nazorg in samenwerking met erkend zonne-specialist Volta Solar. Volta Limburg regelt bijna alles voor de duur van 15 jaar. Een minimale inspanning vanuit de burger levert niet alleen besparing op energiekosten op, de woning wordt energiezuiniger en krijgt daardoor een beter energielabel, dus een belangrijke meerwaarde voor de bewoner.

 

Informatieavonden

Eind dit jaar volgen informatieavonden voor geïnteresseerden. Burgers kunnen zich aanmelden via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. Verder worden burgers onder meer via de huis-aan-huisbladen geïnformeerd. Tijdens de informatieavonden kan men zich wanneer gewenst definitief aanmelden. Tevens kan men begin volgend jaar op voltalimburg.nl een online dakcheck aanvragen om te kijken of het dak geschikt is. De burger ontvangt een uitgebreide offerte en een contract van de eigen gemeente. Na akkoord worden de zonnepanelen zo snel mogelijk door Volta Solar op het dak geplaatst. 

 

< Terug naar Nieuws

 

Nieuwsbrief van Volta Limburg

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief. Vul hieronder uw gegevens in.

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
E-mailadres*

Volta Limburg verwerkt uw gegevens om uw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we uw gegevens om u te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens en de mogelijkheid om u hiervoor af te melden vindt u in onze privacy statement.

U kunt ons ook bellen of mailen

U kunt ons ook bellen of mailen

We zijn op werkdagen van 08:00 - 17:30 uur, en op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur, te bereiken via 088 027 8888, of via klantenservice@voltalimburg.nl.

(088-nummer: lokaal tarief)

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten