Zelf uw CV-ketel bijvullen

 

Bekijk de instructievideo of het stappenplan voor het bijvullen van uw CV. Met deze informatie kunt u zelf het water van uw ketel bijvullen als de druk te laag is. 

CV-ketel bijvullen

Het is belangrijk om uw CV-ketel in optimale conditie te houden. Onze specialisten krijgen regelmatig vragen over hoe een CV-ketel bijgevuld moet worden. Omdat het bijvullen van de CV-ketel niet moeilijk is, geven wij graag uitleg over hoe u dit zelf kunt doen.

 

 

Wanneer CV-ketel bijvullen?

1. CV-ketel geeft geluidsoverlast

De CV-ketel bijvullen is noodzakelijk wanneer deze luidruchtig begint te tikken. Deze tikgeluiden hoort u ook terug in de radiatoren. Het water wat door de buizen stroomt is op dat moment namelijk goed te horen. Om dit geluidsoverlast tegen te gaan is het belangrijk dat de verwarmingsketel direct wordt bijgevuld.

2. Waterdruk in de CV-ketel is te laag

Wanneer de radiator te weinig warmte afgeeft of er sprake van lekkages is, kan het zijn dat de druk in de CV-ketel te laag is. Wanneer de drukmeter onder de 1 bar is gekomen, is de ketel gevoelig voor storingen. De ketel moet worden bijgevuld tot de wijzer van de drukmeter tussen de 1,5 en 2 bar staat.
 

Water bijvullen CV-ketel

Het water van de CV-ketel bijvullen is niet moeilijk en kost maximaal 15 minuten tijd. Afhankelijk of u beschikt over een analoge drukmeter (met wijzer) of digitale drukmeter (met LCD scherm), hebben wij een instructievideo gemaakt. Daarnaast bieden wij u ook een duidelijk stappenplan. Dit stappenplan kunt u downloaden en gebruiken als extra houvast.

 

Vergeet na het bijvullen van de ketel niet om ook de verwarming te ontluchten. Bekijk hiervoor onze met instructievideo’s en stappenplan: CV-ketel ontluchten.

 

Instructievideo analoge drukmeter

Instructievideo analoge drukmeter

Video over het bijvullen van uw CV-ketel met een analoge drukmeter.

Instructievideo digitale drukmeter

Instructievideo digitale drukmeter

Video over het bijvullen van uw CV-ketel met een digitale drukmeter.

Stappenplan</br> (PDF)

Stappenplan
(PDF)

Stappenplan voor het bijvullen van uw ketel

Stappenplan CV-ketel bijvullen

  1. Zet de kachel uit en wacht 15 minuten
  2. Schakel de CV-ketel uit (via het display of trek de stekker uit het stopcontact)
  3. Sluit de slang aan op de waterkraan bij uw ketel
  4. Vul de slang tot de rand, zodat de lucht uit de slang is
  5. Sluit de slang aan op de vulkraan van uw CV-ketel
  6. Draai eerst de waterkraan open en vervolgens de vulkraan
  7. Houd de kraan open tot de druk in uw ketel tussen de 1,5 en 2 bar is
  8. Draai eerst de vulkraan dicht en daarna ook de waterkraan
  9. Pak de emmer, leeg de slang en schroef deze weer los
  10. Zet uw CV-ketel weer aan

Wat heeft u nodig:

  • Emmer
  • Slang
  • Waterpomptang
  • Doekje
  • 20 minuten tijd

Hoe vaak CV-ketel bijvullen?

Het is belangrijk om de CV-ketel bij te vullen zodra deze geluidsoverlast geeft of de waterdruk te laag is. Daarom raden we aan om preventief 1 á 2 keer per jaar de verwarmingsketel te controleren op waterdruk. Zodra de CV-ketel geluidsoverlast geeft is het belangrijk direct te handelen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor CV-ketel onderhoud, in dat geval vullen wij de verwarmingsketel bij en kijken wij deze compleet na zodat de CV-ketel weer in topconditie is.

CV-ketel vaak bijvullen?

CV-ketel vaak bijvullen? Wanneer u de ketel vaker dan 2 keer per jaar moet bijvullen, kan de oorzaak hiervan een lekkage zijn. In dat geval raden wij aan om contact op te nemen met onze storingsdienst (088 027 8888 - lokaal tarief), zodat we dit probleem zo snel mogelijk voor u kunnen oplossen. 

 

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u bereikbaar in het geval van storingen aan uw CV-ketel of verwarmingsinstallatie.

 

Storing melden

CV-ketel onderhoud

Naast het bijvullen van uw CV-ketel is het ook belangrijk dat de ketel in de juiste conditie gehouden wordt doormiddel van periodiek onderhoud. Zorg ervoor dat er minimaals eens in de 2 jaar onderhoud aan uw verwarmingsketel plaatsvindt. Hierbij wordt uw ketel compleet nagekeken en waar nodig schoongemaakt. Zo verlengt u de levensduur van de ketel en minimaliseert u de kans op storingen.

 

CV onderhoud aanvragen

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten