Zonnepanelen kopen met uw vakantiegeld

Zonnepanelen kopen met uw vakantiegeld

Wilt u extra genieten van de zon in eigen land? Met zonnepanelen kiest u voor een duurzame vorm van energie. Niet zo gek dat al ruim 1 miljoen huizen in Nederland panelen op het dak hebben liggen. Want zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook een groene, rendabele investering. Ideaal als u uw vakantiegeld op een slimme manier wilt besteden.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen komen er op uw dak? Dat is onder andere afhankelijk van uw budget, de ruimte op uw dak en de hoeveelheid stroom die u jaarlijks verbruikt. Ook de oriëntatie en de hellingshoek van het dak hebben invloed op de opbrengst van een installatie. Met specialistische software kan een installatiebedrijf precies zien hoe uw dak optimaal ingericht kan worden. Benieuwd naar uw persoonlijke advies? Vul onze zonnepanelencheck in.     

 

Zonne-energie financieren

De overheid heeft verschillende klimaatplannen om de CO2 uitstoot in Nederland te verminderen. Om de opwekking van duurzame energie aan te moedigen, zijn er verschillende regelingen in het leven geroepen om u te stimuleren zonnepanelen aan te schaffen. Zo hoeft u de btw op uw zonnepaneleninstallatie niet meer te betalen, dat scheel gemiddeld zo'n €700 en u kunt ook gebruik maken van de salderingsregeling. Daarnaast zijn er verschillende voordelige leningen om zonnepanelen te financieren.  

 

Rendement op zonnepanelen

De aankoop van zonnepanelen is een investering. De opbrengst is afhankelijk van de oriëntatie van het dak: op het zuiden leveren ze het meeste op. Milieu Centraal heeft berekend dat de aanschaf van 10 zonnepanelen (in 2022) een rendement vergelijkbaar met 3,9% spaarrente oplevert. Met een oriëntatie op het westen of oosten is dit percentage 3,1%. Het ligt in beide gevallen een stuk hoger dan de huidige spaarrente van uw bank! 

 

Terugverdientijd van de zonnepanelen

De totale prijs van 10 zonnepanelen is ongeveer € 5.000,-. Als particulier kunt u de btw terugvragen over dit bedrag, uiteindelijk betaalt u zo’n € 4.200,-. De zonnepanelen leveren gemiddeld 25 jaar zonnestroom, waarin u elk jaar bespaart op de energierekening. De gemiddelde terugverdientijd komt daarmee uit op ongeveer 7 jaar (bij een dak op het zuiden).


Heeft u geen vakantieplannen? Dan zijn zonnepanelen een interessante optie om uw vakantiegeld aan te besteden. Vul onze zonnepanelencheck in om te zien hoeveel u per jaar bespaart met zonnepanelen.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten