Hoe besteedt u uw vakantiegeld?

Door uw vakantiegeld slim te besteden, kunt u energie én besparen. Zo profiteert u dus dubbel!

 

Lees meer

Het is weer bijna zover… Het vakantiegeld wordt of is op uw rekening gestort. Dit is natuurlijk altijd fijn met de zomervakantie in het vizier. Hoe besteedt u dit? Wanneer u dit niet uitgeeft aan een vakantie, zijn er ook andere interessante mogelijkheden, bijvoorbeeld sparen. Dit levert tegenwoordig nog maar weinig op met een rente van minder dan 0,1%. Wist u dat de winst uit 10 zonnepanelen op het zuiden vergelijkbaar is met een spaarrente van 3,9%? (bron: Milieu Centraal).

 

Tijd om slim te investeren en op energie te besparen. Dit levert u namelijk meer op dan een spaarrekening!

 

Slim investeren in uw woning

Door nu slim te investeren in uw woning, profiteert u van vele voordelen. Allereerst kunt u genieten van een comfortabeler huis. In een goed geïsoleerde woning is het ’s zomers koel en ’s winters lekker warm. Een goed geïsoleerde woning verbruikt veel minder energie voor onder andere verwarming dan een slecht geïsoleerde woning. Het voordeel van woningisolatie is dan ook dat dit direct merkbaar is in comfort en op uw energierekening. 

 

Hoeveel bespaart u in een gemiddelde hoekwoning, als u nu nog geen enkele woningisolatie heeft toegepast? 

  • Isoleren van de vloer van de begane grond - € 260,- per jaar;
  • Isoleren spouwmuren - € 800,- per jaar;
  • Isoleren schuin dak (bij verwarmde zolder) - € 800,- per jaar.*

 

Zonnepanelen

Met zonnepanelen geniet u extra van de zon in eigen land. Wat is mooier dan te profiteren van gratis energie? Zonlicht is onuitputtelijk en duurzaam. Niet voor niets heeft inmiddeld 1 op de 8 huishoudens gekozen voor zonnepanelen. U bent niet of minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen en bespaart direct honderden euro's per jaar! Uw investering heeft u in ongeveer 7 tot 9 jaar terugverdiend. Vanaf de installatie profiteert u maandelijks van een lagere energierekening. Gemiddeld bespaart u met 10 zonnepanelen op het zuiden zo'n € 470,- per jaar.*

 

Wilt u weten of uw dak geschikt is, wat u kunt besparen en wat de terugverdientijd is? Doe dan de Gratis Dakcheck!

 

Lagere kosten, hetzelfde comfort met een warmtepomp

De warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om uw huis en het warm water in uw badkamer en keuken te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Momenteel is de warmtepomp een van de meeste populaire duurzame oplossingen op het gebied van energiebesparende technieken en dus een uitstekende investering in het verduurzamen van uw energieverbruik. het energieverbruik is laag omdat er enkel elektrische stroom nodig is om de compressor aan te drijven. Gemiddeld bespaart u met een (5kW hybride) warmtepomp jaarlijks € 400,-.* 

 

Meer informatie

Door te investeren in energiebesparende maatregelen, bespaart u dus honderden euro’s per jaar en het levert een veel hoger rendement op dan de spaarrekening. Op die manier kunt u uw vakantiegeld op de lange termijn verdubbelen. Wilt u meer weten over de bespaarmaatregelen die Volta Limburg u kan bieden? Klik dan hier en kijk hoe u op energie kunt besparen!

 

* Bron: berekeningen onafhankelijk voorlichtingsbureau Milieu Centraal

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten