Dubbel Duurzaam

Dubbel Duurzaam is erop gericht om woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning en te zorgen dat hun woning klaar is voor de toekomst. Woningen worden onderzocht - gescand - op de mogelijkheden voor energiebesparing én het toekomstbestendig maken. 

Meer wooncomfort, een lagere energierekening en een langere zelfstandigheid

Dubbel Duurzaam verlaagt hiermee de drempel voor goed advies over de juiste maatregelen. De maatregelen die Dubbel Duurzaam voorstelt, leveren meer wooncomfort, een lagere energierekening en een langere zelfstandigheid op. Maatregelen worden uitgevoerd door lokale aanbieders, dus ook de lokale economie profiteert van het project. Dubbel Duurzaam is een project naar een idee van de gemeente Sittard-Geleen en de Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg.

 

Maatregelen Volta Limburg

Volta Limburg is een van de lokale aanbieders. De maatregelen waarin Volta Limburg kan voorzien zijn:

  • CV-ketels, zonnepanelen
  • Zonneboilers
  • Warmtepompen
  • Dak-, spouw- en vloerisolatie
  • Ventilatie
  • Waterzijdig inregelen

Hoe werkt een energiescan?

Voor het aanvragen van een energiescan meldt u zich aan via www.dubbel-duurzaam.nl. Daarna ontvangt u een telefoontje van een medewerker van Dubbel Duurzaam. Hij plant met u een afspraak in voor een bezoek van de energie/zorg coach aan uw woning. Voor dat bezoek vragen wij u eventuele bouwtekeningen én de laatste energienota klaar te leggen. Nadat de energiecoach van Dubbel Duurzaam uw woning bezocht heeft, worden de energiebesparende en levensloopbestendige mogelijkheden samengevat in een onafhankelijk advies. U kunt op basis van dit advies vervolgens voor bepaalde maatregelen kiezen. Dit betreft zowel kleine maatregelen die snel te realiseren zijn, als grotere verbouwingen. Door middel van een uitgebreid rapport krijgt inzicht in de meest aantrekkelijke energiebesparingsmogelijkheden van uw woning. Een energiescan kost € 79 incl. BTW.

Alle voordelen op een rij

  • 1 rapport met alle mogelijke energiebesparende maatregelen

  • Indien gewenst wordt u ontzorgt tijdens offertetraject en realisatie

  • U wordt gewezen op passende voordelige financieringen

  • Coaches worden geselecteerd onder werkzoekenden met een geschikte achtergrond 

 

Wie kan deelnemen aan Dubbel Duurzaam?

Alle inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Schinnen, Sittard-Geleen en Valkenburg a/d Geul die eigenaar zijn van een woning kunnen deelnemen aan Dubbel Duurzaam. Klik hier voor meer informatie of download de flyer.  

 

> Direct een energie en/of zorgscan aanvragen: www.dubbel-duurzaam.nl

 

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten