Tips bij het aanvragen van subsidieaanvraag eigen huis

Tips bij het aanvragen van subsidieaanvraag eigen huis

 

Het aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie (ISDE) wordt door veel mensen als onduidelijk, ontoegankelijk en tijdrovend ervaren. Daarnaast merken huiseigenaren die de volledige aanvraagprocedure doorlopen dat de ontvangen subsidie lager uitvalt dan ze hadden verwacht. Op deze pagina delen wij handige tips waardoor het aanvragen van de ISDE geen gedoe meer is en u een grotere kans heeft op een hogere subsidie.

 

Wat houdt de ISDE in?

Deze subsidie is speciaal ontworpen om huiseigenaren financieel te ondersteunen bij diverse duurzame energie-initiatieven, zoals het isoleren van hun dak of vloer, evenals bij de aanschaf van een warmtepomp.

 

Rompslomp met invullen van ISDE  

Uit onderzoek blijkt dat veel huiseigenaren problemen tegenkomen bij het aanvragen van de subsidie. Veel huiseigenaren hebben bijvoorbeeld moeite om het aanvraagformulier te vinden, ervaren problemen met het systeem, worden geconfronteerd met het niet accepteren van hun DigiD en moeten veel bewijslast aanleveren om de subsidieaanvraag te voltooien.

 

Tips van onze collega Arina waardoor de subsidieaanvraag makkelijker wordt

Arina heeft haar nieuwe woning verduurzaamd en liep toen ook tegen verschillende zaken aan. Hieronder leest u haar tips voor de aanvraag van een ISDE subsidie.

  • Verzamel voor én na foto’s maar ook foto’s van de installatie. De meeste mensen maken alleen foto’s van de nieuwe situatie. Maar soms is ook noodzakelijk dat er foto’s worden gemaakt tijdens de uitvoering van de maatregel. Zo is het namelijk moeilijk te bewijzen dat er spouwmuurisolatie geplaatst is als u geen foto heeft van het proces. Ook willen ze soms een foto van de oude kozijnen zodat ze kunnen zien dat er écht nieuwe kozijnen gezet zijn.

  • Verzamel van tevoren alle meldcodes behorend bij de producten die u aanschaft. Laat dit eventueel op de offerte of de factuur vermelden. Zo bent u niet tijdens het invullen van de ISDE subsidie bezig met het zoeken naar alle benodigde informatie. Is er geen meldcode? Vraag het installatiebedrijf dan om een overzicht van de gebruikte materialen inclusief specificaties, dan krijgt u vaak ook uw subsidie.

  • Wist u dat u ook in zee mag gaan met buitenlandse bedrijven? Voor het krijgen van een ISDE subsidie is het niet noodzakelijk dat u uw maatregelen in Nederland koopt. Geef dan wel de naam en het adres van het buitenlandse bedrijf op bij uw aanvraag. Zo hebben wij sommige zaken in België gekocht en daar kregen wij gewoon subsidie op.

  • U mag per product maar 1 aanvraag indienen. Heeft u nieuwe kozijnen laten plaatsen en verwacht u nog nieuwe deuren? Wacht dan nog even met uw aanvraag, u kunt namelijk maar 1 keer subsidie ontvangen over uw maatregel. Het zou zonde zijn als u subsidie misloopt omdat u te vroeg uw aanvraag ingediend heeft. Is alles al geïnstalleerd? Loop dan alles goed na. Ik had bijvoorbeeld in de meeste kozijnen nieuw glas laten zetten, en bij een ander bedrijf een nieuwe pui aangeschaft. Doordat de site van ISDE zo onhandig werkt ben ik vergeten de nieuwe pui in te voeren, hierdoor liepen wij €500 subsidie mis, want ik kon dit later niet meer aanpassen.

  • Bewijslast en nog eens bewijslast. Denk aan facturen, maar ook betaalbewijzen dat u de maatregel daadwerkelijk betaald hebt, u moet dit allemaal toevoegen aan uw aanvraag. Ook de eerder genoemde foto’s niet vergeten.

  • Stuur de aanvraag op tijd in. Als u meerdere maatregelen neemt mag u binnen een jaar de subsidie uitbreiden. Het moet dan wel een maatregel zijn van verschillende aard. Zo mag u maar 1 keer een aanvraag indienen voor glas, of dakisolatie, of spouwmuur.

  • Doe goed vooronderzoek. Op de website van de ISDE subsidie staan alle regels en voorwaarden uitgelegd. Ik raad u aan om deze van tevoren goed door te nemen. Hier staat ook een stappenplan en een rekentool. Dan weet u van tevoren al ongeveer hoeveel subsidie u krijgt. Ga naar de site van ISDE voor woningeigenaren.

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Kan er een adviseur langskomen?
Kan er een adviseur langskomen?

Vraag van onze klanten 'Kan er een adviseur van Volta Limburg langskomen?'    

Is advies gratis?
Is advies gratis?

Vraag van onze klanten 'Is advies over producten en diensten van Volta Limburg gratis?'      

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Volta Limburg.

Alle rechten voorbehouden           |          Disclaimer 

Volg ons op social media

Facebook Volta Limburg 

LinkedIn Volta Limburg

 

Sluiten